digsilent

Smart-grids & Micro-grids

Hem akıllı şebekeler hem de mikro şebekeler, varlıkları ve enerji kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmek için gerçek zamanlı verileri ve iletişimi kullanır. Nesnelerin İnterneti (IoT) iletişimi ve sensör inovasyonu yoluyla ekonomik büyümeyi destekler ve yaşam kalitesini artırır. İster akıllı şebekeler ister mikro şebekeler alanında aktif olun, EPRA sizin için enerji esnekliği, güvenilirlik ve bağımsızlık sağlarken işletme maliyetlerini düşüren hizmetleri entegre eden özelleştirilmiş, bütünsel bir çözüm planlayabilir, tasarlayabilir ve uygulayabilir. Faaliyet alanlarımız aşağıda listelenmiş olup bunlarla sınırlı değildir:

  • Mikro şebekeler modelleme ve simülasyon
  • Elektrikli araç şarj istasyonlarının şebeke entegrasyonu ve akıllı ulaşım modelleme ve simülasyon
  • Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik modelleme ve simülasyon
  • Talep yönetimi modelleme ve simülasyon
  • Depolama ve şebeke esneklik seçenekleri modelleme ve simülasyon
  • Akıllı şebekeler için yol haritaları belirleme, modelleme ve simülasyon
  • Akıllı şebekeler için tasarım, modelleme, doğrulama ve simülasyon
  • Mikro şebekeler için tasarım, modelleme, doğrulama ve simülasyon

Smart-grids & Micro-grids | Çözümler

EPRA'nın güç sistemleri için sunduğu Modelleme & Analiz çözümleri, enerji sektöründeki yatırımcı ve işletmecilerin verilerine en üst düzeyde değer katacak şekilde tasarlanmıştır.

Veri Toplama: Uzmanlardan oluşan ekibimiz, çeşitli kaynaklardan büyük miktarlarda veri toplayıp düzenleyerek / derleyerek bunların doğru ve güncel olmasını sağlayacak deneyime ve bilgi birikimine sahiptir.

Veri Düzenleme / Derleme: Veriler toplandıktan sonra, ekibimiz verileri düzenlemek ve analize hazırlamak için kümeleme, bağlantı, mühendislik yaklaşımlarına dayalı varsayım ve modelleme gibi gelişmiş teknikler kullanır. Bu süreç, verilerin ilgili, tutarlı ve yüksek kalitede olmasını sağlamaya yardımcı olur.

Analiz: Veri analistlerinden oluşan ekibimiz derlenen veriler üzerinde derinlemesine analiz yapmak için bir dizi araç ve teknik kullanır. Buna istatistiksel analiz, makine öğrenimi algoritmaları, olasılık analizi ve tahmine dayalı modelleme dahildir ve tümü iş kararları için bilgi sağlayabilecek ve büyümeyi hızlandırabilecek içgörüleri ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca ekibimiz, işletmelerin potansiyel riskleri azaltmasına ve verilere dayalı kararları güvenle almasına yardımcı olmak için risk yönetimi analizi de gerçekleştirir.

Görselleştirme: Müşterilerin verilerini ve analiz sonuçlarını anlamalarına ve bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için, verileri anlaşılması kolay bir şekilde temsil eden gelişmiş görselleştirme araçlarını kullanıyoruz. Bu, müşterilerin verilerindeki eğilimleri ve kalıpları hızlı ve kolay bir şekilde görmelerini sağlayan raporlama, temsil, coğrafi ve etkileşimli/gerçek zamanlı görselleştirmeyi içerir.

Veri Stratejisi: Veri Stratejisi hizmetlerimiz, enerji sektöründeki işletmelerin verilerine en üst düzeyde değer katmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Çözümlerimiz, veri yönetimi, veri mimarisi ve veri entegrasyonu konularında çözüm sağlamanın yanı sıra, veriye dayalı karar verme süreçlerinin oluşturulmasına yardımcı olmayı içerir. Ekibimiz, verilerle ilgili hedeflerine ulaşmak için gereken adımları özetleyen bir gelecek durumu vizyonu ve yol haritası geliştirmek için müşterilerle birlikte çalışır. Bu, kilit inisiyatiflerin belirlenmesini, önceliklerin belirlenmesini ve ileriye dönük net bir yolun planlanmasını içerir. Böylece enerji sektörü planlayıcılarının ve işletmecilerinin veri varlıklarından en iyi şekilde yararlanması sağlanır.

Veri Yönetimi: Etkili Veri Yönetimi, verilerin güvenli ve düzenli olmasını sağlamak için gereklidir. Ekibimiz, veri ambarı, veri yedekleme ve veri güvenliği dahil olmak üzere bir dizi veri yönetimi çözümü sunar.

EPRA'nın güç sistemleri için sunduğu analitik çözümler sayesinde, enerji sektöründeki yatırımcı ve işletmeciler verilerine en üst düzeyde değer katar, karar verme süreçlerinin geliştirir ve verimliliği artırır.

EPRA'nın AR-GE çözümleri, güç sistemleri için veriye dayalı yol haritalarını çizmek için tasarlanmıştır.

Optimizasyon: Uzmanlardan oluşan ekibimiz, müşterilerin planlama ve işletme kararları için mümkün olan en iyi sonuçları belirlemelerine yardımcı olmak için gelişmiş optimizasyon teknikleri kullanır. Bu, verimliliği artırmak ve performansı en üst düzeye çıkarmak amacıyla belirli bir dizi kısıt (constraint) altında en uygun çözümü bulmak için matematiksel modellerin ve algoritmaların kullanılmasını içerir.

Veri Bilimi: Veri Bilimi ekibimiz, veri odaklı araştırma ve analiz gerçekleştirmek için en son teknikleri ve araçları kullanır. Buna makine öğrenimi, istatistiksel analiz ve tahmine dayalı modelleme dahildir ve enerji sektöründe inovasyonu amaçlar.

İleriye Yönelik Çalışmalar: İleriye Yönelik Çalışmalar hizmetlerimiz, enerji sektöründeki temel eğilimler ve sorunlar hakkında ileriye dönük bir bakış açısı sağlar. Bu, gelişmekte olan teknolojileri analiz etmeyi, gelecekteki pazar eğilimlerini tahmin etmeyi ve potansiyel fırsatları ve zorlukları belirlemeyi içerir.

Operasyonel Çalışmalar: Operasyonel Çalışmalar hizmetlerimiz, güç sistemi rol oyuncularına optimizasyon için öneriler geliştirme de dahil olmak üzere operasyonlarının derinlemesine bir analizini sağlar. Bu hizmet, enerji sektörü rol oyuncularının operasyonlarını daha iyi anlamalarına ve büyümeyi ve verimliliği artıran veri odaklı kararlar almalarına yardımcı olur.

EPRA'nın Yazılım & Algoritma çözümleri, güç sistemlerindeki işletmeler için son teknoloji yazılım çözümleri ve algoritmalar sağlar.

Temsilcilikler ve Çözüm Ortaklıkları: EPRA, şebeke analiz yazılımı konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden DIgSILENT GmbH firmasının Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkmenistan’daki tek yetkili temsilcisi ve çözüm ortağıdır. EPRA aynı zamanda HIL (Hardware-in-the-Loop) gerçek zamanlı simülatör çözümlerinden OPAL-RT’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisidir.

Geliştirme: Algoritma ve Yazılım geliştirme ekibimiz, güç sistemleri sektöründeki işletmelerin benzersiz ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak için özel algoritma ve yazılım geliştirme hizmetleri sunar. Bu, işletmelerin verimliliği artırmasına ve operasyonlarında inovasyonu yönlendirmesine yardımcı olacak özel algoritmalar ve araçlar geliştirmeyi içerir.

Web-Servis Hizmetleri: EPRA, enerji sektöründeki işletmeleri desteklemek için web tabanlı hizmetler sunar. EPRA tarafından geliştirilmiş olan elektrik piyasaları (EPRA Market Simulator) ve elektrik şebekeleri (EPRA Network Simulator) simülatörlerimiz, elektrik piyasaları ve şebeke dinamiklerinin modellenmesi ve simülasyonu için tasarlanmıştır. Optimum PV Konumu ve Reaktif Güç Desteği (HASAT) platformumuz, fotovoltaik sistemlerin gelişmiş analiz ve optimizasyonunu sağlayarak işletmelerin kurulumları için mümkün olan en iyi konumu bulmalarına ve operasyonlarını optimize etmelerine yardımcı olur.

EPRA'nın Yazılım ve Algoritma çözümleri enerji sektöründeki işletmeler için kendi özel ihtiyaç ve gereksinimlerine göre uyarlanmış en son yazılım çözümlerinden ve algoritmalardan yararlanma imkanı sağlar.

• Mikro-şebekeler modelleme ve simülasyon (statik ve dinamik)
• Talep kontrol modelleme ve analiz
• Şebeke esneklik seçenekleri modelleme ve analiz
• Akıllı şebeke teknolojilerinin şebekeler üzerindeki etkisi modelleme ve simülasyon
• Elektrikli Araç (EV) şarj profili modelleme ve şebeke entegrasyon analiz
• Akıllı şebekeler
• Mikro-şebekeler
• Enerji yönetim sistemleri
• Optimizasyon araçları ve algoritmaları
• Enerji verimliliği çözümleri modelleme & algoritmalar

Öne Çıkan Projeler | Smart-grids & Micro-grids

Öne Çıkan Yayınlar | Smart-grids & Micro-grids

METU Smart Campus Project (iEAST)
Yazarlar: Ertekin, Şeyda, Ozan Keysan, Murat Göl, Hande Bayazıt, Tuna Yıldız, Andrea Marr, Mehdi Ganji, Saeed Teimourzadeh, Osman Bülent Tör, and Sıla Özkavaf.
Yıl: 2019
Yayınlandığı yer: In International Conference “New Technologies, Development and Applications”, pp. 287-297. Springer, Cham, 2019.
Machine learning for protection of distribution networks and power electronics-interfaced systems
Yazarlar: Aminifar, Farrokh, Saeed Teimourzadeh, Alireza Shahsavari, Mehdi Savaghebi, and Mohammad Sadegh Golsorkhi.
Yıl: 2021
Yayınlandığı yer: The Electricity Journal 34, no. 1 (2021): 106886.
Contingency-constrained optimal placement of micro-PMUs and smart meters in microgrids.
Yazarlar: Teimourzadeh, Saeed, Farrokh Aminifar, and Mohammad Shahidehpour.
Yıl: 2017
Yayınlandığı yer: IEEE Transactions on Smart Grid 10, no. 2 (2017): 1889-1897.
Microgrid dynamic security: Challenges, solutions and key considerations
Yazarlar: Teimourzadeh, Saeed, Farrokh Aminifar, and Mahdi Davarpanah.
Yıl: 2017
Yayınlandığı yer: The Electricity Journal 30, no. 4 (2017): 43-51.
Macroprotections for microgrids: Toward a new protection paradigm subsequent to distributed energy resource integration
Yazarlar: Teimourzadeh, Saeed, Farrokh Aminifar, Mahdi Davarpanah, and Josep M. Guerrero.
Yıl: 2016
Yayınlandığı yer: IEEE Industrial Electronics Magazine 10, no. 3 (2016): 6-18.
Reactive Power Management for Networked Microgrid Resilience in Extreme Conditions
Yazarlar: Shaker, Ayda, Amin Safari, and Mohammad Shahidehpour.
Yıl: 2021
Yayınlandığı yer: IEEE Transactions on Smart Grid 12, no. 5 (2021): 3940-3953.